Hoe zet je het factuuradres op factuur? Tips en 5 voorbeelden (2024)

Wat wordt er bedoeld met factuuradres?

Je klant een factuur sturen? Dan is een factuuradres erop verplicht. Dit zijn de relatiegegevens van je klant met volledige (bedrijfs)naam en adres moeten volgens de richtlijnen en factuureisen van de Belastingdienst ook verplicht op de factuur staan. Vaak zijn dan de vragen: Welk adres moet er op de factuur staan? Hoe zien de adresgegevens van de klant er correct uit op de facturatie?

Mijn beste factuurtip voor starters en alle zzp'ers?

Hoe zet je het factuuradres op factuur? Tips en 5 voorbeelden (2)

Beste voor de facturatie

€7.50/ mnd

  • Mijn review: 4.7 / 5

Hoe zet je het factuuradres op factuur? Tips en 5 voorbeelden (3)

Beste gebruikerservaring

€0.00/ mnd

  • Mijn review: 4.8 / 5

Wat moet je invullen bij factuuradres?

Voor de adressering aande afnemer of opdrachtgever waar de rekening naar toe moet, moet je als factuuradres het volgende aan NAW-gegevens (Naam, Adres en Woonplaats), altijd zo precies, gericht en volledig mogelijk op de factuur vermelden:

  • (Bedrijfs)naam van de klant
  • Adresgegevens van de klant, bij het adres wordt dan doorgaans gesproken van straat, huisnummer, postcode en woonplaats.

Let wel op dat er met het factuuradres en verzendadres niet hetzelfde wordt bedoeld. Dit kan wel hetzelfde adres zijn maar kan ook verschillen. Zo kan het gebeuren dat de producten of artikelen van een bestelling die op de factuur staan op een ander adres moeten worden afgeleverd (=verzendadres), dan het adres van de afnemer/opdrachtgever (= factuuradres) die de rekening moet betalen. Dit verzendadres wordt ook wel het bezorgadres, leveringsadres of afleveradres genoemd.

Factuuradres voorbeeld

Hoe zet je het factuuradres op factuur? Tips en 5 voorbeelden (4)

Voorbeelden van adressering met adresgegevens klant op factuur

Bedrijf en persoonsnaam
Voor de opbouw van een adressering bestaan geen strikte regels. Als jeeen factuuradresseert aan een particulier, bedrijf of andere organisatie, verdient het wel de aanbeveling om daarbij de ontvanger zo specifiek mogelijk aan te duiden.Is de factuur gericht aan een bedrijf, dan zet je de naam van het bedrijf op de eerste regel en op de volgende regel de naam van de contactpersoon. Is de factuur gericht aan een particulier, dan laat je uiteraard de bedrijfsnaam weg.

Op de voorbeeldfactuur wordt als factuuradres, naast de bedrijfsnaam en het adres ook een contactpersoon getoond.Zo komt hijaltijd bij de juiste persoon terecht. Is de factuur voor een man?Schrijf dan ‘De heer’ voluit, en kort het niet af tot Dhr. Een voorbeeld van een correcte factureringsadres is dan:

Bedrijfsnaam
De heer P. Verweerd
Straatnaam + nr.
Postcode +VESTIGINGSPLAATS

Is de factuur bestemd voor een vrouw?Schrijf dan het woord ‘Mevrouw’ voluiten gebruik ook hiervoor geen afkorting. De meisjesnaam van een vrouw mag je eventueel ook gebruiken. Een voorbeeld:

Bedrijfsnaam
Mevrouw S. Verweerd – Broere
Straatnaam + nr.
Postcode +VESTIGINGSPLAATS

Je mag ook T.a.v. (ter attentie van) schrijven voor de persoonsnaam maar tegenwoordig is het advies om zo weinig mogelijk afkortingen te gebruiken. Je schrijft dan:

Bedrijfsnaam
T.a.v. Mevrouw Verweerd
Straatnaam + nr.
Postcode +VESTIGINGSPLAATS

Afdelingsnaam
Als het belangrijk is om bij grotere organisaties ook eenafdeling van de opdrachtgever te noemen, dan schrijf je de naam van die afdeling op de tweede regel. De volgorde is dan: bedrijfsnaam, afdelingsnaam en persoonsnaam. Een voorbeeld:

Bedrijfsnaam
Afdeling Crediteurenadministratie
De heer P. Verweerd
Straatnaam + nr.
Postcode +VESTIGINGSPLAATS

Straatnaam, postbus of antwoordnummer?
Als je een postbusnummer weet van de klant, gebruik danhet postbusnummer. Dit geldt ook voor een gratis antwoordnummer. Je laat de straatnaam en het nummer dan helemaal weg.

Postcode en plaatsnaam
De vier cijfers van de postcode schrijf je aan elkaar, dan 1 spatie endan de twee letters van de postcode methoofdletters. Daarna komen 2 spaties en dan de plaatsnaam of vestigingsplaats in hoofdletters.

Hoe ziet de adressering van buitenlandse factuur eruit?

Hoe zet je het factuuradres op factuur? Tips en 5 voorbeelden (5)

Moet je factuur de grens over naar het buitenland? Dan is het gebruikelijk om als factuuradres de klantnaam op de eerste adresregel te vermelden en schrijf je op de laatste adresregel de naam van het land. De landnaam ook in hoofdletters. Een voorbeeld van een buitenlandse factuuradres is:

Klantnaam
Bedrijfsnaam
Nr. + Vestigingsadres
Postcode +VESTIGINGSPLAATS
LANDNAAM

De gewenste opbouw van het adres verschilt per land. Moet de rekening naar België? Zie dan de Belgische adresindeling. Als je de factuur in het Engels gaat opstellen met een Engels adres, bekijk dan hier hoe de Engelse adressering is opgebouwd.

Geen adressering op ‘kleine’ rekening

Als je voor kleine factuurbedragen een vereenvoudigde factuur, zoals een kassabonnetje uitreikt, dan is het niet nodig om de afnemer op het bonnetje te vermelden.

Wat moet er nog meerverplicht op een factuur staan?

Ieder factuur die je opstelt en uitreikt moet aan de factuurvoorwaardenvan de fiscus voldoen. Voldoet jouw rekening aan de richtlijnen die de belastingdienst hiervoor opgesteld heeft? Bekijk tips, voorbeeldenen alles wat je moet weten wat er nog meer verplicht op een factuur moet staan.

Hoe zet je het factuuradres op factuur? Tips en 5 voorbeelden (2024)

FAQs

Wat is factuuradres voorbeeld? ›

Moet je de bestelde producten echter naar Dijkweg 75 te Amstelveen sturen? Dan is het factuuradres het volgende adres: Hogeweg 100 te Amsterdam. Het pakketje stuur je echter naar de Dijkweg 75 te Amstelveen; dat is immers het bezorgadres.

Wat moet je invullen bij factuuradres? ›

Vermeld op uw factuur dan altijd de volgende gegevens:
  1. uw volledige naam en die van uw afnemer. ...
  2. uw volledige adres en dat van uw afnemer. ...
  3. uw btw-identificatienummer. ...
  4. als u bij de KVK bent ingeschreven: uw KVK-nummer.
  5. de datum waarop de factuur is uitgereikt.
  6. een factuurnummer.

Wat moet er op een factuur staan voorbeeld? ›

Jouw bedrijfsgegevens (bedrijfsnaam, bedrijfsadres, KvK-nummer en btw-nummer) Bedrijfsgegevens van de klant (bedrijfsnaam, bedrijfsadres en bij voorkeur btw-nummer) Factuurnummer (Deze dient uniek te zijn en nummers mogen niet worden overgeslagen) Omschrijving van de goederen of diensten die je hebt geleverd.

Welk adres moet op factuur staan? ›

Op elke factuur die u krijgt moeten de volgende gegevens staan: de naam en het volledige adres van de leverancier. het btw-identificatienummer van de leverancier. uw naam en uw volledige adres.

Wat is mijn factuur adres? ›

Factuuradres is het adres van de klant waar de factuur/rekening naar verzonden wordt. Dat kan anders zijn dan waar de bestelling naar toe verzonden wordt. Dat laatste noem je het afleveradres, bezorgadres of verzendadres. Het factuuradres is gelijk of als aanvulling op het vestigingsadres van je klant.

Welke tekst zet je op een factuur? ›

Op de factuur dient vermeld te worden welke en hoeveel producten en/of diensten het betreft; Je moet de btw vermelden op de factuur in zowel percentage als in euro's; Het totaal te betalen bedrag dient duidelijk vermeld te worden; Vermeld ook jouw bankrekeningnummer en de betaaltermijn.

Wat moet er op een factuur uit het buitenland staan? ›

Indien je goederen koopt of een dienst afneemt uit een ander EU-land, dan staat op deze buitenlandse factuur meestal 0% of 'BTW verlegd'. Het BTW-nummer van jouw onderneming moet dan op de inkoopfactuur vermeld staan. Door de verlegging dient de BTW aangegeven te worden in Nederland.

Is factuuradres belangrijk? ›

Het factuuradres is het adres waar een klant zijn facturen ontvangt. Dit kan verschillen van bijvoorbeeld een verzendadres, waar fysieke goederen worden afgeleverd. Een correct factuuradres is cruciaal, omdat het ervoor zorgt dat de factuur op de juiste plek terechtkomt.

Is een adres verplicht op een factuur? ›

De volgende vermeldingen moeten opgenomen worden op facturen: het woord 'factuur'factuurdatum, maar ook: leveringsdatum (voor goederen) of de datum van prestaties (bij diensten) uniek factuurnummer. uw naam, of maatschappelijke benaming, en uw adres.

Hoe ziet een juiste factuur eruit? ›

De bedrijfsgegevens van je klant (zoals bedrijfsnaam, adresgegevens, IBAN-nummer) Overige bedrijfsgegevens (zoals btw-identificatienummer, KVK-nummer) De factuurdatum (dit is belangrijk bij het doen van de btw-aangifte) Een uniek factuurnummer (let op: deze moet altijd opvolgend zijn, er mogen geen 'gaten' in zitten)

Hoe maak ik een goede factuur op? ›

Wat moet er op een factuur staan?
  1. uw btw-identificatienummer (btw-id)
  2. het btw-bedrag.
  3. de factuurdatum.
  4. het factuurnummer.
  5. uw naam en adres.
  6. de naam en het adres van uw afnemer.
  7. uw KVK-nummer als u in het Handelsregister staat.
  8. de datum.

Hoe schrijf je factuur? ›

De correcte spelling is factuur, met c.

Hoe Adresseer je een factuur? ›

Voor de adressering aan de afnemer of opdrachtgever waar de rekening naar toe moet, moet je als factuuradres het volgende aan NAW-gegevens (Naam, Adres en Woonplaats), altijd zo precies, gericht en volledig mogelijk op de factuur vermelden: (Bedrijfs)naam van de klant.

Wat is het facturatieadres? ›

Een factuuradres is het adres waar u uw factuur naar toe verzendt voor betaling en administratieve verwerking. Voor een vennootschap is dit in principe het adres waar de onderneming geregistreerd is. Voor freelancers en zelfstandige ondernemers kan het factuuradres samenvallen met hun woonadres.

Welke gegevens op factuur zetten? ›

De volgende gegevens moet je in ieder geval verplicht vermelden op een factuur.
  • je naam, adres en btw-identificatienummer.
  • aantal geleverde goederen/diensten.
  • naam en adres van je afnemer.
  • omschrijving van goederen/diensten.
  • je KVK-nummer.
  • factuurbedrag exclusief btw.
  • factuurnummer (uniek volgnummer)
  • berekende btw-tarief.
Dec 27, 2023

Is postadres hetzelfde als factuuradres? ›

Het factuuradres staat op de factuur en is het adres waarnaar wij de papieren versie van uw factuur per reguliere post sturen, tenzij u een postadres opgeeft.

Waarom een factuuradres? ›

Bij het doen van een aankoop, online of in een winkel, wordt de koper gevraagd een factuuradres op te geven. Dit is belangrijke informatie zodat de koper, bijvoorbeeld een bedrijf individu, de koper kan identificeren. Ook is het nuttige informatie om de verkoop te registreren.

Is een factuuradres verplicht? ›

De volgende vermeldingen moeten opgenomen worden op facturen: het woord 'factuur'factuurdatum, maar ook: leveringsdatum (voor goederen) of de datum van prestaties (bij diensten) uniek factuurnummer. uw naam, of maatschappelijke benaming, en uw adres.

Top Articles
Streamelements Add Quote
Fallout 4 Personal Shelter Mod Location
Evil Dead Movies In Order & Timeline
Devotion Showtimes Near Xscape Theatres Blankenbaker 16
Camera instructions (NEW)
Caesars Rewards Loyalty Program Review [Previously Total Rewards]
Faridpur Govt. Girls' High School, Faridpur Test Examination—2023; English : Paper II
Identifont Upload
Cad Calls Meriden Ct
Nwi Police Blotter
Best Restaurants In Seaside Heights Nj
The Many Faces of the Craigslist Killer
Www.paystubportal.com/7-11 Login
Turbocharged Cars
Sarpian Cat
Fredericksburg Free Lance Star Obituaries
Www Craigslist Com Phx
History of Osceola County
Virginia New Year's Millionaire Raffle 2022
Cocaine Bear Showtimes Near Regal Opry Mills
Kcwi Tv Schedule
Menus - Sea Level Oyster Bar - NBPT
Atlases, Cartography, Asia (Collection Dr. Dupuis), Arch…
Pawn Shop Moline Il
Idle Skilling Ascension
Best Middle Schools In Queens Ny
Water Temperature Robert Moses
Select Truck Greensboro
Walgreens On Bingle And Long Point
Cowboy Pozisyon
Narragansett Bay Cruising - A Complete Guide: Explore Newport, Providence & More
Mjc Financial Aid Phone Number
The Creator Showtimes Near Baxter Avenue Theatres
The Monitor Recent Obituaries: All Of The Monitor's Recent Obituaries
Kamzz Llc
WOODSTOCK CELEBRATES 50 YEARS WITH COMPREHENSIVE 38-CD DELUXE BOXED SET | Rhino
What does wym mean?
1987 Monte Carlo Ss For Sale Craigslist
Audi Q3 | 2023 - 2024 | De Waal Autogroep
What Are Digital Kitchens & How Can They Work for Foodservice
Property Skipper Bermuda
Thelemagick Library - The New Comment to Liber AL vel Legis
60 X 60 Christmas Tablecloths
Aita For Announcing My Pregnancy At My Sil Wedding
Who Is Responsible for Writing Obituaries After Death? | Pottstown Funeral Home & Crematory
ESA Science & Technology - The remarkable Red Rectangle: A stairway to heaven? [heic0408]
Despacito Justin Bieber Lyrics
Grizzly Expiration Date Chart 2023
Studentvue Calexico
Cvs Minute Clinic Women's Services
Nkey rollover - Hitta bästa priset på Prisjakt
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 5653

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.